Δημόσια συζήτηση για την ενεργειακή μετάβαση και το μέλλον της Μεγαλόπολης

Σύμφωνα με τις Κυβερνητικές αποφάσεις  , το 2022 σταματάει η λειτουργία της 3ης μονάδας της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη και την επόμενη χρονιά το 2023 η λειτουργία της 4ης μονάδας.

Η Μεγαλόπολη δυστυχώς δεν έχει προετοιμαστεί για την μεταλιγνιτική εποχή και τώρα πρέπει να γίνει ένας αγώνας δρόμου για να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν δράσεις που θα μπορέσουν να οδηγήσουν την περιοχή σε μια ενεργειακή μετάβαση.

Η ενεργειακή αυτή μετάβαση για να έχει αποτέλεσμα , πρέπει να είναι ήπια , να είναι δίκαιη ,  να σχεδιαστεί σωστά και το βασικότερο με την συμμετοχή της κοινωνίας της περιοχής. Δεν μπορεί να περιμένουμε κάτι θετικό , αν δεν έχει ληφθεί υπόψη , η γνώμη των πολιτών, των φορέων και των εκπροσώπων τους.

Βασικός στόχος της λειτουργίας της σελίδας αυτής της δημόσιας συζήτησης , είναι να δοθεί η δυνατότητα σε όποιον θέλει να υποβάλει προτάσεις, να κάνει τις παρατηρήσεις σε άλλες προτάσεις , να υπάρξει ένας δημόσιος διάλογος και να καταγραφούν οι απόψεις όλων.

Η χρήση του διαδικτύου σαν μέσο δημόσιας συζήτησης , έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να συγκεντρώσει απόψεις από μέλη της κοινωνίας της περιοχής μας , χωρίς να χρειάζεται να βρεθούν στον ίδιο χώρο.

Θα ήταν πολύ ευχάριστο να αφιερώσετε όλοι σας λίγο χρόνο καθημερινά και να συμμετέχετε στην συζήτηση, έτσι ίσως μπορέσουμε να προσφέρουμε κάτι. Είναι αυτονόητο ότι η λειτουργία της συζήτησης προϋποθέτει την εγγραφή σας , είτε μέσω Facebook , είτε από το σύστημα του φόρουμ, επίσης χρειαζόμαστε επώνυμες απόψεις και το βασικότερο να βρεθούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη που να γράψουν κάποια πρόταση.

Για να γνωρίζετε ακριβώς ποιοι είναι πίσω από τον χώρο αυτό , σας ενημερώνουμε ότι η τεχνική υποστήριξη και φιλοξενία της σελίδας γίνεται μέσω του δεσμευμένου χώρου από το kafeneio-megalopolis.gr,  η τεχνική υποστήριξη γίνεται από εξειδικευμένο τεχνικό της εταιρίας hosting και τον διαχειριστή της σελίδας του kafeneio-megalopolis.gr Αλεβίζο Παναγιώτη.

Η διαχείριση των θεμάτων και των συζητήσεων θα γίνεται από τα ίδια τα μέλη που θα ανοίγουν κάποιο θέμα ή μια συζήτηση. Το κάθε μέλος με την δική μας τεχνική υποστήριξη θα είναι υπεύθυνο και θα διαχειρίζεται την ενότητα του.

Σας καλούμε να κάνετε την εγγραφή σας και να καταθέσετε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις σας

9 Ιανουαρίου 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *