Πάρκο Μεταλλωρύχων

Συζητήσεις Θεματικές Προτάσεις Τουρισμός Πάρκο Μεταλλωρύχων

 • Αυτό το θέμα έχει 0 απαντήσεις, 1 φωνή και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 11 μήνες πριν από τον χρήστη .
 • Post
  kostadam
  Συμμετέχων

   Στο βορειοδυτικό άκρο της Μεγαλόπολης,  περίπου 600 μέτρα από το τέταρτο δημοτικό σχολείο, σε χώρο αποθέσεων έχει διαμορφωθεί μια λίμνη έκτασης 33 στρεμμάτων με 1000 μέτρα περίμετρο από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος είναι χωματόδρομος.

   Άσχετα με το μέλλον της ΔΕΗ, η περιοχή αυτή θα μπορούσε να μετατραπεί σε πάρκο αναψυχής και με τις κατάλληλες υποδομές να προσελκύσει επισκέπτες, συνδυαστικά με τις υπάρχουσες υποδομές και άλλα έργα που έχουν προταθεί (παράδειγμα: https://goo.gl/maps/8z9895Y2rNHG4x7x6 )

   Mε μικρό σχετικά, κόστος μπορεί να γίνει:

   • Μετατροπή σε πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο του χωματόδρομου που ξεκινά από τον οικισμό ΜΟΜΑ  και διασχίζει περιμετρικά τη λίμνη (ή κατασκευή νέου από το τέρμα της οδού Δημητρακοπούλου στο τέταρτο Δημοτικό ως τη λίμνη)
   • Καθαρισμός και υποστύλωση των πρανών της λίμνης (με κατάλληλο τρόπο ώστε να ευνοηθεί το φώλιασμα αγρίων πτηνών) και κατασκευή προβόλου  για χρήση πλωτών ποδηλάτων (https://www.tripadvisor.com.gr/Attraction_Review-g42881-d7061230-Reviews-Hyland_Lake_Park_Reserve-Bloomington_Minnesota.html)
   • Φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών
   • Κατασκευή μικρών γηπέδων, μαντρότοιχων, παιδικής χαράς, κλπ
   • Ίσως και βοτανικό πάρκο στην κενή έκταση δυτικά της λίμνης

   Αν δεν αναιρεθεί το κλείσιμο των μονάδων, τότε το 2023 θα παροπλισθεί μεγάλος αριθμός παλαιών και κακοσυντηρημένων Μηχανημάτων Έργου, μηδενικής αξίας μεταπώλησης, ιδιοκτησίας της ΔΕΗ.

   Παίρνοντας κάποια Μηχανήματα Έργου και διάφορα εξαρτήματά τους, μπορούμε με μικρό κόστος να τα μετατρέψουμε σε αξιοθέατα, τμήματα ενός πάρκου στη λίμνη, αφιερωμένο στους μεταλλωρύχους και την μεταλλευτική ιστορία της περιοχής μας.

   Για παράδειγμα μπορούν να φτιαχτούν γλάστρες από κάδους εκσκαφέα, πεζογέφυρες από μπούμες τσάπας, παγκάκια με γρανάζια και άλλα εξαρτήματα μηχανημάτων κλπ δίνοντας ωραίο αποτέλεσμα.

    

   Ακόμα και χρήση μεγάλου γερανού σαν πύργο bungee jumping. (Έχει γίνει πολλές φορές: http://www.bungy.gr/liquid-bungy-sites.html)

   Με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο βλέπουμε ότι υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο που εργάζονται στον κλάδο των κατασκευών και εκατοντάδες χιλιάδες που τρέφουν εκτίμηση ή και θαυμασμό προς τα μηχανήματα έργου και τις κατασκευές.

   Έτσι έχουν πραγματοποιηθεί παρόμοια έργα σε πολλά μέρη του κόσμου με επιτυχία. Έργα που κοινοποιούνται και συζητούνται συνεχώς στο διαδίκτυο!

  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.