Βιοτεχνία τροφών για σκύλους

Συζητήσεις Θεματικές Προτάσεις Παραγωγή Βιοτεχνία τροφών για σκύλους

 • Αυτό το θέμα έχει 0 απαντήσεις, 1 φωνή και ενημερώθηκε τελευταία φορά 3 έτη, 11 μήνες πριν από τον χρήστη .
 • Post
  kostadam
  Συμμετέχων

   Στην περιοχή του οικισμού Ψαθί δίπλα από τον βιολογικό, υπάρχει ένα εγκαταλειμμένο κτήριο που παλαιότερα λειτουργούσε ως δημοτικό σφαγείο.

   Δεδομένου ότι στην πόλη μας και στις γύρω περιοχές υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας που ασχολούνται με το κυνήγι και ακόμα περισσότεροι που κατέχουν ζώα συντροφιάς, ίσως σε αυτό το κτήριο μπορούσε να δημιουργηθεί μια μονάδα παραγωγής ΚΙΜΑ και BARF για τροφή ζώων (το Biologically Appropriate Raw Food αποτελείται από Κρέας Κόκαλα Εντόσθια, Ψάρι Λαχανικά & φρούτα.  Είναι είδος διατροφής που ακολουθείται πλέον πιστά από εκατομμύρια ζωόφιλους).

    Βέβαια βασικό χαρακτηριστικό για την πώληση τέτοιου είδους προϊόντων είναι η χαμηλή τιμή.

   Επειδή η πόλη μας και οι αρμόδιοι πολιτικοί & φορείς βρίσκονται σε αναζήτηση μεταλιγνιτικών θέσεων εργασίας, μπορούμε να ζητήσουμε τη στήριξη τους ώστε τα μεγάλα super markets τα σφαγεία και οι κρεατο-βιομηχανίες της Πελοποννήσου να δίνουν στη νέα βιοτεχνία τα υπολείμματα κρέατος που δεν μπορούν να πουληθούν και που σήμερα πληρώνουν εξουσιοδοτημένες εταιρίες ανακύκλωσης για να τα καταστρέψουν.

   Επίσης ίσως χρειάζεται παραχώρηση μικρής έκτασης από τη ΔΕΗ για την εκτροφή χοίρων και κοτόπουλων.

   ( Πολλά super markets έχουν κιμά για ζώα στα ράφια τους. Π.χ. :  www. ab.gr/click2shop/Katepsygmena-trofima/Kreas/KIMAS-GIA-SKYLOYS-GATES-KATEPsYGMENOS-ELLINIKO-KATEPsYGMENO-TYPOPOIIMENO-400g/p/7082987 )

    

   Έτσι αν έχουμε:

   -Παραχώρηση των σφαγίων σε αξιόπιστους νέους που έχουν την ικανότητα να αναπτύξουν τέτοια δραστηριότητα

   Δωρεάν πρώτη ύλη από τα super market και άλλες επιχειρήσεις ( οι οποίες σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν για την καταστροφή των υπολειμμάτων τους)

   -Δωρεάν έκταση για εκτροφή ζώων κρεατοπαραγωγής

   -Μεταλιγνιτικά οφέλη (χαμηλή φορολογία, έκπτωση ρεύματος κλπ)

   μπορεί με μικρή επένδυση ή επιδότηση να δημιουργηθεί αρχικά μια βιοτεχνία και αργότερα βιομηχανία κρεάτων με αρκετές θέσεις εργασίας.

    

   Σημείωση: Η αδειοδότηση τέτοιου είδους επιχείρησης γίνεται με κρατική άδεια της κτηνιατρικής υπηρεσίας, αφού παράγει μόνο ζωοτροφές.

   Άρα δεν απαιτεί χρονοβόρα και υψηλού κόστους διαδικασία εφόσον το οικοδόμημα πληροί τις προδιαγραφές ( ως πρώην σφαγείο προφανώς θα τις πληροί).

  • Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να απαντήσετε σ' αυτό το θέμα.